İED
KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - Yazdırılabilir Sürüm

+- İED (http://ied.org.tr/forum)
+-- Forum: İşitme Hakkında (/forum-6.html)
+--- Forum: Haberler (/forum-7.html)
+--- Konu: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? (/thread-325.html)



KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - ied - 01-24-2013 10:02 PM

İED BASIN BÜLTENİ - 25.01.2013

BOŞ KALAN MESLEKİ KADROLAR YÜZÜNDEN KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR?

Sayın basın mensubu

Kamu kurumlarımızdaki engelli kadro açığının en hızlı ve en kolay şekilde kapatılması için 29.04.2012 tarihinde düzenlenen ilk ÖMSS (özürlü memur seçme sınavı) ile ilk tercih 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapıldı.

ÖMSS ilk tercihte kadrolardan Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait mesleki kadrolar (Kuran kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım vb.) için ayrılan toplam rakam: 2144 (Kaynak: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60590/h/2012-omss-tercih-kilavuzu-14-7-2012.pdf )

Atanamayıp açıkta kalan, umutla bekleyen işitme engellilerimiz iki yıl geçerli olan ÖMSS puanları ile ikinci tercihi beklerken, boş kalan Diyanet İşleri Başkanlığı gibi, diğer kurumlardaki mesleki kadroların da "düz memurluğa" çevrilmesini talep etti. Ancak ikinci tercihler açıklandıktan sonra tarifsiz bir hayalkırıklığı ve üzüntü yaşadılar. Çünkü;

05.01.2013'de açıklanan ÖMSS ikinci tercihte Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların mesleki kadroları (Kuran kursu öğreticisi 1724, imam hatip 200, müezzin-kayyım 70) için ayrılan toplam kadro sayısı: 1994 olmuştur (Kaynak: http://www.dpb.gov.tr/8559b57f-0c9dpb_duyuru_20130121_1.html )

Rakamlardan görüldüğü kadarıyla örnek verilen diyanete sadece 150 engelli vatandaşımız imam-hatip,müezzin-kayyım vb. olabilmiştir. 1994 adet gibi büyük bir rakam olan ve boş kalan bu gibi örneklerle bu tip mesleki kadroların düz memurluğa dönüştürülmemesi ile işitme engellilerimizin kamuya atanma umutlarını ve şanslarını azaltmıştır.

Üstelik ilk tercih ile ikinci tercih arasındaki geçen sürede “yeterlilik belgesi” sınavı düzenlenmeyip, ikinci tercihte mesleki kadrolar için yine yeterlilik belgesi istenmesini şaşkınlıkla karşılamaktayız. İmam hatip lisesi mezunu olan üyelerimiz bile atanamamaktadır. Çünkü imam, müezzinlik, kayyım gibi bu mesleki kadrolar için engelsiz insanların bile almakta zorlandığı "yeterlilik belgesi" istenmektedir. Oysa ilk atamaların yapıldığı tarihten ikinci tercih için kadroların açıklandığı sürede "yeterlilik sınavları" düzenlenmemiştir. Sadece hafızlık tespit sınavı 04.09.2012 tarihinde düzenlenmiş olup yeteri kadar da duyurusu yapılmamıştır. Bu örnekler gibi çeşitli mesleki kadrolara özgü sorunlarda kamuya atanmaya çalışan işitme engellilerimizi daha da umutsuzluğa sevk etmektedir.

İstenen mezuniyet (diploma) dışında diğer akademik donanımlarını veya yeterliliklerini sunabilen işitme engelliler ilk tercihte yapmışlardır. Yine de açık kalmış olup mesleki kadrolarda açıklar varken üstüne “yeterlilik” gibi ek belgeler talep ederek mesleki kadroları tercih etmelerini beklemek mantığa ve vicdana sığacak gibi değildir. İlk yapılan tercih ile ikinci tercih yapma arası (4) dört aydır. Oysa ki 2012 ÖMSS sınavında alınan puanın geçerliliği 2 yıldır. O zaman bu ısrarla talep edilen yeterlilikleri, yine işitme engelliler beyan edemeyeceğine göre ya hiç atanamayıp yerleştirilemeyeceklerdir ya da 2014’ün sonunda yapılacak sınavı bekleyip boşuna zaman kaybedeceklerdir.

Mesleki kadro sorununun bir de “sosyal boyutları” mevcuttur. Örneğin, hiç konuşamayan bir işitme engellimiz camide nasıl müezzinlik yapacaktır? Cemaate işaret dili ile mi dua okuyacaktır? Veya, Minarede işaret dili ile mi ezan okuyacaklardır?

Yetkililerimizin düz memurluk bekleyen işitme engellilerimizin çığlığını duyup ÖMSS ek atamalarda ve ikinci atamalarda Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların ilk tercih sonrası boş kalan mesleki kadrolarının düz memurluğa çevirilmesini sağlayacağına inanıyoruz.

Saygılarımızla

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği

İşitme Engelliler Ve Aileleri Derneği Hakkında: 2004 yılında kurulmuş olup, işitme engellilerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü konusunda Türkiye’nin en aktif ve en etkili derneklerinden biridir. Erken Tanı, doğru cihazlandırma, eğitim ile sgk ödemelerinden, ötv muafiyetine, işaret dilinden, Türkçe altyazıya kadar iletişime, kültüre ve istihdama kadar kısaca hayatın her alanında işitme engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm önerileri sunabilen bir dernektir. Ayrıca dernek imkanları dahilinde, Türkiye'nin her yerinden işitme engellilere ve ailelerine yardımcı olmaya çalışmaktadır. http://www.ied.org.tr


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - ekarakoc - 01-25-2013 12:10 PM

BASIN

ALEVİ GAZETE

ALPERENCE HABER

BUGÜN

DHA

ENGEL OLMA DESTEK OL

ENGELLİLER.BİZ

ENGELLİLER SİTESİ

F5 HABER

HABER FX

HABERLER

MEB PERSONEL

MEMUR HABERCİSİ

MEMURLAR.NET

MEMURLAR.BİZ

TELEHABER

SON DAKİKA

YAŞADIKÇA


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - deafix - 01-25-2013 04:56 PM

Çok güzel bir yazı olmuş. Emeği geçenlere tebrikler. Umarız ki yetkililer bunu okur hatadan dönülür. Sanırım yoğunluktan dolayı unutulmuş. ÖMSS de 15 tercih var. KPSS gibi 30 tercih hakkı verilmemesi de bir sorun. KPSS'deki 30 tercih hakkı istiyor işitme engelliler.


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - deafix - 01-25-2013 08:18 PM

çıkan haberler:

http://www.mebpersonel.com/kamudan-haber/kamudaki-engelli-personel-kadrolari-yine-bos-kalacak-h42206.html

http://www.f5haber.com/antalya/isitme-engelliler-ve-aileleri-dernegi-kamudaki-haberi-254689/


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - ekarakoc - 01-25-2013 11:39 PM

Teşekkür ederim deafix Wink


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - deafix - 01-26-2013 10:14 AM

http://www.alperencehaber.com/Haber/bu-haberi-gorebiliyormusunuz-.html

http://www.alevigazete.com/isitme-engelliler-ve-aileleri-dernegi-kamudaki-engelli-personel-kadrolari-yine-bos-kalacak.html


RE: KAMUDA İŞ BEKLEYEN ENGELLİLERİN "GÜNAHI" NEDİR? - deafix - 01-26-2013 10:20 PM

http://www.engellilersitesi.com/Detay/11802/KAMUDAKI-ENGELLI-PERSONEL-KADROLARI-YINE-BOS-KALACAK.aspx