Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cochlear Implant - Salih Yiğit'in Blog Sayfası
ekarakoc Çevrimdışı
Üye
**

Cochlear Implant - Salih Yiğit'in Blog Sayfası
[Resim: khh.jpg.jpg]

Hepimizin bildiği gibi herkesin değişik değişik anıları vardır koklear implant hikayesinde...

Adım ve soyadım Salih YİĞİT 1989 doğumlu Ankarada dünyaya sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelmişim.4 yaşına kadar her iki kulağımdada her hangi bir problem yokmuş.

4 yaşında geçirdiğim ateşli havale sonucu Sağ kulağımı tamamen kaybediyorum.Sol kulak'da 2004 aralık ayına kadar her hangi bir problem yoktu.

2004 aralık ayında sol kulağımda ilk işitme kaybı yaşamış ve hemen doktora gitmiştim.o zamanki işitme kayıpları çok azdı.ve sürekli bi gidiyor bir geliyordu.2006 yılında yine bir işitme kaybı sonucu hacettepe hastanesinde damardan kortizon yiyerek tekrar işitmem yerine gelmişti yalnız orada sol kulağıma işitme cihazı gerekli olduğunu söylediler.ve 2006 yılında işitme cihazı kullanmaya başladım..

yıllar geçerken sürekli bir dalgalı işitme kaybı ile karşı karşıya idim...Ve doktorlar sonunda menieri hastalığı teşhisi koydular.zor bi yaşam tarzıydı gerçekten bir çok yiyecekler yasaktı.yıl oldu 2010 a doğru derken artık kulağımda sürekli işitme cihazı kullanmaya başladım ve kulağımdaki işitme kaybı çok daha fazla olurken çıkmasıda eskiye oranla daha iyi değildi.2009 yılında 2 kere daha hacettepe hastanesinde yattım.yine damardan kortizon ama faydası 3-5 ay oluyordu.

2010 da 4.kez hastaneye yattım bu sefer damardan kortizon pek fayda etmedi.tabi ben bu kısa öyküyü anlatırken yıllar boyu çok anılarım olmuştur sürekli gidip gelen bir işitme karşısında..2010 sonuna doğru artık işitme cihazıda fayda etmememeye başladı...

Bu vakitden sonra koklear implant düşünülmeye başlamıştı.2011 yılının ilk zamanlarında iyice işitme kaybı yaşamış ve 95 db e kadar işitme gelmiş ve hacettepe hastanesinde koklear implant ameliyatı olmaya karar verilmişti.

28 ocak 2011 de ilk ameliyat tarihim'di.ameliyat için herşey ama herşey hazırlanmış kan dahi alınmıştı.27 ocakda doktorum sarp hoca'nın beli tutulmuş ameliyat 4 şubat 2011 e ertelenmişti. Gün geldi yine bu sefer ameliyat yine ertelenmişti Ve benden önceki ameliyat uzamıştı ogünde olamamıştım...bu sefer 7 şubat 2011 yani 3 gün sonrasına ertelenmişti.Öylesine zor bir durum ki bu sefer meclis'den çıkan torba yasası ile hacettepede'ki prof'lar ameliyat yapamıyor ve ameliyat yapma işini bırakmışlardı...

Ben 3 kere ameliyat ertelenmenin yanında öylece kalmıştım psikolojim çok bozulmuştu. İşitmemi cihazla dahi anlamıyorum yeni yeni kaybetmenin tazeliği var iken bu durum çok üzmüştü beni.Bu arada ben istanbulda okuyorum.
okul açılmış ve ben İstanbulun yolunu tutmuştum karar kara düşünüyordum.Ve hiç unutmuyorum o istanbul yolculuğu boyunca gözlerim öylesine dağlara taşlara bakıyordu ki büyük hayal kırıklığı var idi..İşitme cihazı fayda etmeden okula ilk kez gidiyordum ve çok zorlanıyordum.Aileme böyle olmayacağını gerekirse istanbulda ameliyat olabileceğimi söyledim.
Daha sonra acıbadem maslak hastanesinde 19 mart 2011 günü ameliyat oldum.Ameliyatı Prof.dr.Ömer faruk ÜNAL hocam yaptı başarıyla geçmişti.

Şimdi bu yazıları yazar iken dış parçayı bekliyorum ve sadece 3 gün var.8 NİSAN 2011 CUMA günü dış işlemci takılacak..ve ben tüm görüşlerimi koklear implant günlüğümde siz değerli koklear implant kullanıcı ve özelikle adaylarına faydası olacağına inandığım için oraya gün ve gün her düşüncelerimi yazmayı planlıyorum...

Tüm bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum...Rabbim herkese sağlık ve sıhhat versin..

Salih Yiğit

http://koklear-implant.tr.gg/Ana-Sayfa.htm
10-18-2012 10:53 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Yeni Cevap