Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UGLA - Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi Duyurusu!! 4-9 Aralık 2012 İstanbul
ekarakoc Çevrimdışı
Üye
**

UGLA - Ayrımcılıkla Mücadele Eğitimi Duyurusu!! 4-9 Aralık 2012 İstanbul
[Resim: UGLA_logo_TR.jpg] [Resim: HABITAT-YENI-LOGO.jpg]

ULUSLARARASI GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ

AYRIMCILIKLA MÜCADELE
Eğitim Programı

4-9 Aralık 2012 / İSTANBUL

Uluslararası Genç Liderler Akademisi “Ayrımcılıkla Mücadele” Eğitimi ile eğitimlere devam ediyor.

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği tarafından yürütülen Uluslararası Genç Liderler Akademisi (UGLA) projesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), UNICEF, CORIO ve Save The Children’ın işbirliği ile 1 Kasım 2010 tarihinde başlamış bulunmaktadır.

UGLA bünyesinde bugüne kadar; Temel Bilgisayar Okuryazarlığı, Yazılım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, CISCO IT (Cisco Information Technologies) Ağ Kurma Eğitimleri, İletişim, Proje Yönetimi, Kültürlerarası Öğrenim, İyi Yönetişim, Karar Alma Mekanizmalarına Katılım, Finansal Bilinç, Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi ve HIV/AIDS, Belgesel Sinema ve Sosyal Sorumluluk, Uyuşmazlık Çözümü ve Arabuluculuk ve Cinsiyet Eşitliği eğitimleri yer almıştır.

“Ayrımcılıkla Mücadele” eğitim programı ayrımcılık yasağı ve ayrımcılıkla mücadele konularında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. 4-9 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan eğitim; insan hakları, sosyal bilimin gözünden ayrımcılık, ayrımcılık yasağı ve ilgili kavramlar/tanımlar, ayrımcılık yasağına dair ulusal ve uluslararası mevzuat, ayrımcılığın önlenmesine yönelik tedbirler ve çalışmalar konularını içermektedir. Eğitimin hedefi gençlerin kendi yerellerinde gençlere yönelik ayrımcılık yasağı ve ayrımcılıkla mücadele atölyeleri gerçekleştirmesinin yanında, gençlerde ayrımcılık konusunda uzun vadede davranış değişikliğini desteklemektedir.

Bu eğitimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Gökçeçiçek Ayata ve Burcu Yeşiladalı, Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl Gül ve Dr. Ulaş Karan, Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Kenan Çayır’ın gönüllü desteği ile birlikte gerçekleştiriyoruz.

Bu eğitim doğrultusunda, eğitime katılan gençler aracılığı ve kolaylaştırıcılığı ile ayrımcılık, ayrımcılık yasağı ve ayrımcılıkla mücadele konularında gençler arasında farkındalık yaratmak ve gençlerin ayrımcılık konusunda (hukuki mevzuat, tespit, denetleme, izleme) bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda eğitim programı iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada “ayrımcılıkla mücadele”, ikinci aşamada da “nefret söylemi ve nefret suçları ile mücadele” eğitimi yapılacaktır. Bu çerçevede, ilk aşamada seçilen kişilerin Mart 2013’de (kesin tarih daha sonra belirtilecek) yapılacak Nefret Söylemi ve Nefret Suçları ile Mücadele eğitimine de katılması beklenmektedir.

Eğitim için:

15-30 yaşında,
· En az bir (1) yıldır gençlik çalışmalarında yer alması (gençlik meclisleri, gençlik kültür evleri, gençlik merkezleri, Habitat Bilişim Akademileri, Yerel Demokrasi Akademileri, gençlik STK’ları, üniversite gençlik kulüpleri ve benzerleri)

· Eğitim sonrasında gençlerle çalışabilecek bağlantıları (gönüllülük yaptığı STK, Gençlik çalışmaları vb.) olması,

· Eğitim konusunda daha önceden kazanılmış bilgi ve algısının olması,

İki ay içerisinde aldığı eğitimi en az 30 genç ile paylaşabilmesi,
Yereldeki ayrımcılık atölyelerinin ardından etkinliğin etkisini ölçmek için hazırlanan ön ve son test formların doldurulmasını sağlaması,
Konu ile ilgili çalışmalar için istekli olması gerekmektedir.

Eğitim programına başvurmak istiyorsanız ne yapmalı?

Eğitim başvuru formu için www.uglakademi.org sitesini TIKLAYINIZ!

Ayrıca 1 adet Referans mektubunu (kurumunuzdan alacağınız bir referans mektubu, formatı fark etmez) ugla@habitatkalkinma.org mailine göndermeniz gerekmektedir:

Başvurularınızı en geç 15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 17.30’a kadar yapabilirsiniz.

Not: Konaklama, yemek ve yol ödemeleri UGLA tarafından karşılanacaktır. Konaklama 4-9 Aralık tarihlerinde yapılacaktır. Katılımcıların 4 Aralık’ta İstanbul’da olmaları beklenmektedir. Ulaşım ayarlamalarının, katılımcı listesi duyurulduktan sonra UGLA takımı ile görüşülerek yapılması önerilmektedir.

Katılımcı sayısı, her bölgeden 2 katılımcı, İstanbul’dan 6 katılımcı olmak üzere toplam 20 olarak öngörülmektedir. Fırsat eşitliğini sağlamak amacı ile engelli gençlerin, genç kadınların ve 15-20 yaş arası gençlerin katılımının destekliyoruz.

Sevgiler,
Kolaylıklar,

Uluslararası Genç Liderler Akademisi

--
Dilara GÖK

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği
Tel : 0212 265 33 14-15 Faks: 0212 265 33 80
http://www.habitatkalkinma.org/ info@youthforhab.org.tr
e-mail: dilaragok@habitatkalkinma.org / ugla@habitatkalkinma.org
11-08-2012 08:35 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Yeni Cevap