Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İletişimde Engeller Kalkacak
ekarakoc Çevrimdışı
Üye
**

İletişimde Engeller Kalkacak
Artvin Engelliler Spor Kulübü, işaret dili eğitimi ile işitme engellilerini anlayarak Artvin’de bir engeli daha aşmış olacak.

Artvin Engelliler Spor Kulübü tarafından hazırlanan “ Beni Duyun Beni Anlayın” işaret dili projesi İçişleri Bakanlığı Derneklere Yardım Yapılması Yönergesi kapsamında 43.600 TL hibe almaya hak kazandı.

Proje kabulünden sonra İl Dernekler Müdürlüğünde sözleşme imzalayan Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz, projenin kabul edilmesinden dolayı açıklamada bulundu. Ersöz, yıllardır hizmet ettikleri engelliler grubundan işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurmakta çok zorlandıklarını söyleyerek bu proje ile bir engeli daha aşacaklarını kaydetti.

Başkan Ersöz: “ 7 yıldır bu eksiğin giderilmesi için Genel Merkezde ve Ankara’da çözüm aradık. Ancak işaret dili eğitimini verecek sertifikalı eğitmenlerin yeteri derecede olmaması ve yazılı alfabenin bulunmaması Artvin’e bu hizmetin geç gelmesine neden oldu. Şuan işaret dili eğitimiyle bir engeli daha aşarak işitme engelli kardeşlerimize yardımcı olacağız. Bu da toplumsal yaşamın her alanında etkin yer almalarını sağlayacaktır. Proje hazırlarken İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve merkezi İstanbul’da bulunan İşitme Engelliler Milli Federasyonu paydaşlarımız olarak işaret dili eğitimini Artvin’e kazandıracağız.” dedi.

Kulüp Başkanı Ersöz, proje kapsamında 8 kişinin eğitimden geçirileceğini, oluşturulacak her grupta 20 kişinin, dört grupla sekiz ay sürecek kapsamlı eğitimden geçirileceğini söyledi.

Ersöz: “Öncelikle önem arz eden ve sürekli hizmet verilen kamu kurum ve kuruluşlarından en az iki kişi eğitime katılacak. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan antrenör, hakem, gençlik liderleri, kulüp yöneticiler de katılacak. Milli Eğitim bünyesinde çalışan il genelindeki okullarda özel eğitim sınıflarında yer alan öğretmenler, rehber öğretmenler ve kaynaşma sınıfında bulunan öğretmenler ve beden eğitimi öğretmenleri eğitime katılacaklardır.”dedi.

Başkan Ersöz açıklamalarının devamında “Bizim açımızdan çok önemli projedir. Kulüp olarak 2006 yılında Artvin’de engellileri sporla tanıştırdık. Kısa zamanda önemli başarılar elde ettik ve işitme engellilerden oluşan bir voleybol takımı kurarak ligde mücadele ettik. Bu mücadelede deplasman maçından dönerken kaza geçirdik, tüm sporcularımız yaralandı. O günü hiç unutmuyorum. Sabahın beşinde Rize’de hastaneye ulaştığımda çocuklar korkularından dertlerini anlatamıyor, bizler anlayamıyorduk. Çok zor bir durum. Bu zor durumu ancak biz sağlam insanlar onların ortak kullandığı işaret dilini öğrenerek aşmış olacağız ve engelli kardeşlerimizle ve ailelerle iletişim kurarak ortak paydada sorunu aşacağız. Bu proje eğitimine katılacak hedef kitlenin artık Artvin il genelinde sorun olan işaret dilini öğrenerek çevrelerine de öğreteceklerdir.” dedi.

Başkan Ersöz açıklamalarının sonunda şunları kaydetti: “Paydaşımız olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan spor adamlarının bu işaret dilini öğrenerek Artvin’de yaşayan işitme engellilere de spor yaptırma olanağını bulacağız. Kulübümüzün kazanımı olacaktır. Artvin’de kurduğumuz Engelliler Spor Kulübü önemli sportif faaliyetlerde Milli Takıma sporcu yetiştirerek Kulübe başarı kazandırmak hedefindeyiz. Sıkıntımız engelli sporcularımızın dilinden anlayarak onları yeteri kadar yönlendirememesidir. Eğer donanımlı elemanlar yetiştirirsek kaliteli hizmet alacağız. Artvin’de yapılan engellilere yönelik dernek çalışmalarımız Artvin il genelinde ihtiyaçları tespit ederek sorunun çözümüne odaklı hizmet götürmeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda Artvin’in işaret dili eğitimiyle de bir nebze sorunu çözüme ulaştırarak işitme engellilerle ortak dili kullanmayı öğreneceğiz. ‘Beni Duyun Beni Anlayın’ projesi amacına ulaşacaktır.”

“Beni Duyun Beni Anlayın” projesi İl Dernekler Müdürlüğünde Kulüp Başkanı Hatice Nur Ersöz ve kurum personeli Şenol Çifçi tarafından imzalatılarak onay için Ankara’ya gönderildi.

‘Beni Duyun Beni Anlayın’ Proje, İçişler Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı adına Daire Başkanı Mustafa Yardımcı tarafından imzalandıktan sonra başlatılacak.

Kaynak

[Resim: ied_logo.png]
(En son düzenleme: 11-08-2012 02:46 PM ekarakoc.)
11-08-2012 02:44 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Yeni Cevap