Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilgisayar Bağımlılığı Üzerine
AylinAylin Çevrimdışı
Üye
**

Exclamation Bilgisayar Bağımlılığı Üzerine
Merhaba, bu başlıkta iş ve iletişim için bilgisayarlarını kullanan arkadaşlarımız haricinde herkese sesleniyorum. Ivan Goldberg'in 1995 yılında yerici bir şaka ile ortaya çıkan varsayımsal bir rahatsızlık olan bilgisayar bağımlılığı yüzünden çoğu insan ekran başından ayrılamıyor. İnternet bağımlılığı rahatsızlığı her ne kadar yerici bir şaka olarak ortaya çıkmışsa da bazı kişiler bu olgunun gerçek bir duruma karşılık geldiğini savunmaktadırlar. Bu kişiler İnternet bağımlılığı rahatsızlığını genellikle alt türlere ayırırlar. Bu türlerden bazıları p*rnografi, coşkun ve mantık dışı oyun tutkusu, sosyal iletişim siteleri ya da web güncelerinde aşırı zaman tüketimi ve İnternet üzerinden alışveriş takıntısıdır. Dayanılmaz bir kumar oynama ya da alışveriş yapma isteği gibi kişide sorun yaratması olası olgular zaman zaman İnternet içtepileri olarak adlandırılır. Bilgisayar oyunları karşısında aşırı zaman geçirme ise bu olgunun etkilerinin günlük yaşama etkisi olmadığı sürece tehlikeli sayılmaz. Nedensiz bilgisayar kullanımı günlük yaşama etkiyen aşırı bilgisayar kullanımına örnek olarak verilebilir. Bu terimler bağımlılık terimini özellikle içermemekte ve oluşma nedenleri tek bir etmene bağlı bulunmamaktadır. İradeli bireyler bilgisayar kullanımının günlük hayatlarını nasıl etkilediğini gözlemleyip, gereksiz bilgisayar kullanımını azaltmalıdırlar. Hem iş gücü hem de sağlık kaybına neden olan bu bağımlılıktan vakit kaybetmeden kurtulmanız gerekiyor. Geçenlerde Facebook Hesabı Kapatma başlıklı bir blog gördüm. Gayet alaycı bir dille Facebook kullanıp da pişman olanların nasıl Facebook hesaplarını kapatacaklarını anlatıyor. Belki bu tarz siteler bir kaç kişiye yardım edebilir. Ama tüm internet kullancılarının yapması gereken bir şey var o da gereksiz kullanımı azaltmak. Lütfen sağlığınız için, geleceğiniz için gereksiz bilgisayar ve internet kullanımının önüne geçin.

Engelsiz bir dünya için... Türk İşaret Dili
01-09-2013 07:52 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Yeni Cevap 

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi