Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OTOBÜS DURMAZSA IETT BEYAZ MASAYA BİLDİRİN
deafix Çevrimdışı
Yönetici

OTOBÜS DURMAZSA IETT BEYAZ MASAYA BİLDİRİN
Bir dernek üyemiz İstanbul ili Beşiktaş ilçesinde otobüs durağında beklemesine rağmen beklediği otobüs durmayıp yanından geçince binememişti. Derneğimizin yönlendirmesi ile yaşadığı olayı İETT Beyaz Masa'ya anlattı. Aşağıda okuyabilirsiniz.

"Sayın yetkili,

Ben işitme engelliyim. Üsküdar da oturuyorum. Saat 17.30 civarlarında Beşiktaş ilçesinde, sahil tarafında bulunan, Şampiyon Kokoreç mağazası önündeki "beşiktaş durağında" "26" numaralı Akaretler otobüsünü bekliyordum. Yarım saat buz gibi soğukta bekledim. 26 numaralı otobüs geldi. Binmek için el işareti yaptım. Ancak otobüs durmadı. Şöför aracı kullanırken ileri doğru göstererek bana el işareti yaptı, Hiç bir şey anlamadım. Giden otobüsün arkasından bakakaldım. Benim yanımda aynı otobüsü bekleyen diğer vatandaşlar da şaşırdı. isyan etti. Daha sonra başka bir otobüs durağı tabelası daha farkettim. Durağa gittiğimde "26 Akaretler Otobüsü Burada Durur" gibi mesajını şaşkınlıkla okudum. Neden şampiyon kokoreç dükkanı önündeki durakta "26 Akaretler otobüsleri burda durmaz. " diye bir tabela-uyarı yok Boşuna mı bekleyip otobüs kaçıracak bilmeyen Randevuma geç kalmamak için bir yarım saat daha kaybetmek yerine soğukta yürümek, koşturmak zorunda kaldım. İlgili durağa gerekli uyarının konulmasını saygılarımla arz ederim."

Yukardaki bu başvuru üzerine IETT Beyaz Masa biriminden gelen yanıt aşağıdadır:

"Sayın ...........,
Şikayetiniz incelenmiş olup,26,26A ve 26B hattımızı kullanan araçlarımız Şampiyon Kokoroç önünde bulunan Akaretler durağında durmamaktadırlar.Bu hatlarımızın 10 metre ileride maçka yokuşuna dönünce durağı bulunmaktadır.Bu hatlarımız bu durakta durmaz yazısı,3.şahıslar tarafından söküldüğü tespit edilmiştir.Gerekli uyarı yazısının tekrar yazılması için ilgili birimlere bilgi verilmiştir.
Bilgilerinize sunar,ilginize ve alakanıza çok teşekkür ederiz. "

Uyarı yazısını - levhalarını söken kişileri kınıyoruz. Bu uyarılar işitme engelliler için önemlidir. "Burada otobüs durmaz" yazısı olmayıp, durmayan otobüsler ile karşılaşırsanız IETT Beyaz Masaya ve Derneğimize bildiriniz. İyi yolculuklar dileriz.
(En son düzenleme: 02-07-2013 09:46 AM deafix.)
02-06-2013 09:27 AM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Yeni Cevap