ied
Yönetici

|
Filiz Akın’dan işitme engelli Hilal’e yardım eli
Filiz Akın’dan işitme engelli Hilal’e yardım eli
Doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Hilal Deniz’e iki kere otomobil çarptı. Bunun sebebi işitme cihazının yetersizliği ve ameliyat olamamasıydı. İki kere ölümden dönen minik kıza usta oyuncu Filiz Akın sahip çıktı.
Akın’ın onursal başkanı olduğu Emin Örnek Eğitim Sağlık Yardım Vakfı, Hilal’i İstanbul’a götürüp muayene ettirdi. Bazı sesleri duyması için gerekli işitme cihazını takma kararı verildi. Anne Minire Deniz, “Yardımda bulunmak isteyen herkese minnettarım. Özellikle Filiz Hanım’ın yoğun desteği ve ilgisi bizi çok mutlu etti. Kızım bir nebze de olsa duyabilecek.” dedi.
Aslen Erzurumlu olan Hilal Deniz, Bayraklı ilçesinde oturuyor. Anne Minire Deniz, kızının duymadığını fark edince doktora götürmüş. Hastanenin tavsiye ettiği işitme cihazı pahalı gelince o dönem devletin verdiği cihaz takılmış. Ancak bu cihaz minik Hilal’in duymasına yetmemiş. İşitme engelliler okuluna devam eden Hilal, iki kere ölümden dönmüş. İki yıl önce, sokakta oynarken ve okuldan dönerken duyamadığı için otomobil çarpmış. Kızını tedavi ettirmeye gücü yetmeyen anne Minire Deniz de yardım çağrısında bulunmuştu. Annenin, yeni bir işitme cihazı veya ameliyat isteği kısa sürede karşılık buldu.
Hilal’in dramının ortaya çıkmasının ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Hilal’e yapılan muayenede, ameliyat olması için yaşının geçtiği, sadece bazı sesleri duymasını sağlayacak bir işitme cihazına ihtiyaç duyulduğu saptandı. Hayırseverler ve işadamları tarafından da destek çığ gibi büyürken, gazetelerden talihsiz kızın dramını öğrenen ünlü sanatçı Filiz Akın, onursal başkanı olduğu Emin Örnek Eğitim Sağlık Yardım Vakfı’nı harekete geçirdi. Akın’ın isteğiyle vakıf tarafından Hilal, annesiyle birlikte İstanbul’a götürüldü. İstanbul’da muayene edilen Hilal’e uygun, bazı sesleri duymasını sağlayacak işitme cihazının takılmasına karar verildi ve ölçüleri alındı. Bodrum’da bulunan Akın da anne Minire Deniz’e telefonla ulaşıp ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti, yanlarında olduklarını söyledi. İzmir Valiliği de, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, Hilal Deniz’in durumuyla ilgili ayrıntılı bir rapor istedi.
Zaman Gazetesi
|
|
07-24-2013 12:54 PM |
|