T.C.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
ÖNKAYIT VE YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR
Üniversitemiz Engelliler Entegre Yüksekokuluna 2014-2015 öğretim yılı için aşağıda belirtilen sayıda ve koşullarda öğrenci alınacaktır.
Program Kontenjan
Grafik Lisans Programı 11
Seramik Lisans Programı 11
Önkayıt Tarihi ve Yeri
Önkayıtlar 30 Haziran-07 Temmuz 2014 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu Yunus Emre Kampüsü-ESKİŞEHİR adresinde yapılacaktır.
Önkayıt Koşulları
• Her iki kulakta sensorineural işitme kaybı olmak ve iyi işiten kulakta en az 50 desibel işitme kaybı olmak.
• Önkayıt yaptırabilmek için lise veya dengi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak ve 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin en az birinden 100,000 ve daha fazla puan almış olmak.
• Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da önkayıt yaptırabilir.
• Adayların Ortaöğretim Başarı Puanları (OBP) Yüksekokulumuz tarafından ÖSYM’den temin edilecektir (Ortaöğretim Başarı Puanı diploma notu değildir.).
• Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarılmış bulunanlar önkayıt yaptıramazlar.
• Posta yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
Önkayıt için Gerekli Belgeler
• Başvuru Dilekçesi (Dilekçe formu önkayıt sırasında Yüksekokul Müdürlüğünden verilecektir.).
• T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı örneği (Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylanacaktır.).
• 2014 YGS sonuç belgesi (Aday tarafından başvuru merkezinde de temin edilebilir.).
• Her iki kulakta sensorineural işitme kaybı olduğuna ve iyi işiten kulakta en az 50 desibel işitme kaybı olduğuna dair sağlık raporu ve son iki yıl içinde alınmış safton odyogram.
• 4 adet vesikalık fotoğraf (4,5×6 cm boyutunda).
• Aday öğrencinin özgeçmiş formu (Önkayıt sırasında Yüksekokul tarafından verilecektir.).
Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler
• 2014 YGS Sonuç Belgesi (ÖSYM’den Yüksekokul Müdürlüğü tarafından alınacaktır.).
• Adayın lise veya dengi okul mezunu olduğunu belirten diploması veya yeni tarihli Mezuniyet Belgesi.
• T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı örneği (Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylanacaktır.).
• İkametgah beyanı.
• Askerlik durumu ile ilgili beyanı.
• 12 adet vesikalık fotoğraf (4,5×6 cm boyutunda).
• Üniversite tarafından istenebilecek diğer belgeler.
Kesin Kayıt Tarihi
01‒05 Eylül 2014
Kaynak:
http://www.anadolu.edu.tr