Yeni Cevap 

Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İŞİTME ENGELLİDE MTV MUAFİYETİ
ied Çevrimdışı
Yönetici

İŞİTME ENGELLİDE MTV MUAFİYETİ
OTOMOBİLİN ARKA CAMINA YAPIŞTIRILAN İŞİTME ENGELLİ STİCKERİN ÖRNEĞİ:

[Resim: image002.jpg]

İŞİTME ENGELLİLERDE MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ MUAFİYETİ

1. öncelikle H sınıfı ehliyet almanız gerekiyor,eğer B sınıfınız varsa,sürücü kursları ile konuşup H sınıfına çevireceksiniz.

2.aracınızı aldıktan sonra devlet hastanesine gidip Ötv ve mtv Muafiyeti ve sosyal haklar için diye belirterek engelli raporu alıyorsunuz.

3.raporunuzla birlikte makine mühendisleri odasına giderek tadilat projesi yaptırmak istediğinizi söylüyorsunuz onlar sizi yönlendireceklerdir. 300 tl karşılığında yaptırdım bilginiz olsun.

4. tadilat projesi ve raporunuzla birlikte araç muayenesine giidiyorsunuz ve yapılan tadilatı tespit ettiriyorsunuz. muayene istasyonlarında önceliğimiz var unutmayın, sıra beklemeyin.

5. bütün bu işlemlerden sonra tadilat projesi, rapor ve de muayene belgeleri ile birlikte trafik şubeye gidiyorsunuz. Onlar ruhsatınıza sakat aracıdır diye işliyorlar.

6. Vergi işlemleri. Aracı sakat aracına çevirdikten sonra tadilat projesi, rapor ve de ruhsatınızla birlikte vergi dairesinin mtv ve ötv ile ilgili bölümüne gidip muafiyet ve vergi indirimi için başvuru yapmak istediğinizi söylüyorsunuz. Yine onlar gerekeni yapıyor ve sizi yönlendirerek başvurunuzu alıyorlar. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaşabilirisniz, vergi dairesi siizden tadilat projesinin noter tasdikli suretini isteyebilir, ben aslını emniyete verdiğim için emniyete giderek ordan aslı gibidir yaptırmıştım. Ancak aslı gibidiri vergi dairesine kabul ettirmek için zorlanabilirsiniz. O yüzden tadilat projesi ve raporunuzun noter tasdikli bir örneğini mutlaka almanız tavsiye olunur.

"İşitme engelli stickeri" ile MTV muafiyeti sağlayan plan-proje belgeleri aşağıdadır.

Not: Bu MTV muafiyeti örneği İKİNCİ EL araç alımında yaşanmıştır. Sıfır araç alımında faydalanılan ÖTV muafiyeti ile ilgisi yoktur. Bu yöntemin ÖTV muafiyetinde işe yarayıp yaramadığı henüz görülmemiştir. Ancak Mtv muafiyetini elde eden işitme engelli arkadaşımız MTV muafiyeti aldıktan sonra vergi dairesine tekrar gidip sıfır araç alsaydık ÖTV muafiyeti olup olmadığını diye sormuştur. Memurun verdiği cevap olumlu olup 1600 motor gücünü geçmemek kaydıyla ötv muafiyetinden faydalanabileceğini işitme engelli arkadaşımıza belirtmiştir.

Eklenti Dosyaları Tırnak(lar)

(En son düzenleme: 10-10-2013 01:54 PM ied.)
10-09-2013 12:26 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
prgaliaydin Çevrimdışı
Üye
**

RE: İŞİTME ENGELLİDE MTV MUAFİYETİ
Benim babamda işitme engelli. hususi otomobilinde ruhsatta sağ ve sol arka camda işitme engelli işareti bulunduğunu yazıyor. MTV VERMİYORUZ. Bilgilerinize
12-22-2013 09:52 PM
alico Çevrimdışı
Üye
**

Gerçekten böyle birşey var mı? Tadilat yapıldı diyorsunuz fakat ne tadilatı yapıldı onu anlamış değilim?
03-06-2014 05:03 PM
jganklc66 Çevrimdışı
Üye
**

Ben kendim için mtv muafiyeti hakkında okumadığım yer kalmadı. Maliyeyle de görüştüm aracın tadilata girmediği için muafiyetin söz konusu olmadığını söylediler. hala da arıyorum mutlaka bir yolu vardır bilenler den bir ümit haber bekliyorum.
08-12-2014 03:27 PM
bulnes Çevrimdışı
Üye
**

Merhaba Arkadaşlar,
Kafam karıştı, yaptığım araştırmalarda kimisi mtv muafiyeti aldım diyor kimisi alamadım diyor.
Şimdi bende yapmak istiyorum. Hani eğer alamayacaksam ehliyetimi boşu boşuna H sınıfı yapmakla uğraşmayayım diyorum.
Ne yapacağız bu konuda.
01-02-2015 08:57 AM
erolkocabas Çevrimdışı
Üye
**

Derneğimizin girişimleri ile İşitme engelli vatandaşlarımızın ÖTV den muaf edilmesi için TBMM dilekçe verilmiş, Mv Mehmet Akif Hamzaçebi tarafından Meclis komisyonuna sunulmuş ve halen orada beklemektedir.Bizler özürlü ve özürlü yakınları olarak change.org sitesinde online imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz.Sizler de aşağıdaki linkten imzanızla destek verebilir ve bu sürecin hızlanması için bir katkıda bulunmuş olabilirsiniz.
https://www.change.org/p/ahmet-davuto%C4%9Flu
(En son düzenleme: 02-14-2015 03:58 PM erolkocabas.)
02-14-2015 03:54 PM
Yeni Cevap